Tuesday, November 22, 2011

Majlis Perkahwinan Aie & Liza

Tahniah kepada pasangan pengantin dengan termatrinya cinta anda... Semoga berkekalan hendaknya sehingga ke akhirnya.. Majlis pada 20 November 2011



Tuesday, September 27, 2011

Tuesday, September 6, 2011

Cuti-Cuti Raya



Pergi bercuti ke Penang pd raya ketiga.. berjumpa saduara mara disana...

Wednesday, August 24, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri..!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin kepada ahli-ahli keluarga, sahabat-sahabat handai. Maaf jika ada tersalah bicara, terguriskan hati sesiapa ke, manalah tahukan. Hehe. Tidak lupa juga kepada semua yang sudi follow dan memeriahkan lagi Blog ini, dan sesiapa sahaja yang mengenali diri ini. SALAM AIDILFITRI dan Lebaran !!

Monday, July 4, 2011

Gelagat Fotografi

Sedikit ragam ahli2 Foto Shutter...


 dialog perbualan semasa shoot....


ini baru betul kelas photography....

Wednesday, June 29, 2011

Still Live in Black & White

ptg td lg skali bersama rakan-rakan Foto Shutter pg street shoot.. tp tema hari ni black & white.... walaupon hanya 14  org shj yg hadir.. tp ttp meriah... thanks kpd semua yg menghadiri program pada hari nie... sy kongsikan sedikit gambar pada hari nie...


pekan Tg Malim...mula sunyi pabila tirai malam mula berlabuh


sunyinyer..


banggunan baru

Sunday, June 26, 2011

TT Foto Shutter + Street Shoot

Hari ini bersamaan hari Ahad sy dan group Foto Shutter TT di pekan Slim River, Perak. sambil berjumpa rakan2 seperjuangan kami pon pg la bt street shoot... kat sini sy kongsi kn sedikit gmbr2 yg dpt pada hari ni...




antara crew yg terlibat


antara yg terdapat di pekan Slim River

Friday, June 24, 2011

Duduk Diantara 2 Sujud

Sekadar utk kita renungkan bersama-sama.... Kadang kala kita perkara ni kita buat sambil lewa...


Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat. Dengan rendah hati, nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah; Robbiegfirli (Tuhanku, ampuni aku). Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima keampunan dari Allah.

Tetaplah membuka diri kita untuk menerima keampunan Allah. Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan, kemudian sampaikanlah permintaan kedua, Warhamni (sayangi aku). Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya.

Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima. Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup. Berturut-turut sampaikanlah permintaan-permintaan berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..

Wajburnii (tutuplah aib-aibku)
Warfa'nii (angkatlah darjatku)
Warzuqnii (berilah aku rezeki)
Wahdinii (berilah aku petunjuk)
Wa'Aafinii (sihatkan aku)
Wa'fuannii (maafkan aku)

Setelah selesai, diamlah sejenak lalu sampaikan rasa syukur kita betapa besarnya nilai doa ini, sebuah doa yang kita hanya remehkan begitu sahaja.

Saturday, June 18, 2011

Playing Without Flash...

gambar2 ni diambil tanpa menggunakan flash... hanya bermain low light... buka appature sebesar mungkin, slow shutter... mencuba sesuatu yg baru...


bermain low shutter... F2 , 1/10 second , ISO1000

F4.5 , 1.6 seconds , ISO1600


Friday, June 17, 2011

Bermain White Balance dgn Bulan...

malam td tgk bulan cantik plak tu... so aku ambil la gambar2 bulan.... asyik dpt image sama jer... aku try la adjust WB kat kamera.... blaja la sendiri n tgk hasil nye.... ini je lah yg aku dpt....


Camera Maker : Nikon Corporation / F13 / 1/3 second / Iso 1000


F5.6 / 1/10 second


Sunday, June 12, 2011

Outing With Warisan Chanteq

Outing bersama crew Warisan Chanteq pada Ahad 11 June 2011... thanks to Ina & Nurul utk bg kerjasama... bertempat di Taman Layang-Layang Kepong...



Wednesday, June 8, 2011

Majlis Pernikahan Zetty Hanani & Sayed Imran

Tanggal 3 June 2011 merupakan hari bersejarah bt pasangan Zetty Hanani & Sayed Imran pabila mereka telah selamat di ijab kabul kan di Masjid Negeri Shah Alam... hanya dgn skali lafaz shj... maka sah lah hubungan mereka.. semoga hubungan mereka kekal sehingga ke akhir hayat.... amin....


nak lihat lagi gmbr.. klik di more inside...

Tuesday, May 31, 2011

Potrait @ 1Mafo

semasa menghadiri event himpunan belia di Putrajaya Sabtu lepas... smpt juga try2 amek gmbr potrait... walau hasil xberapa nk memuaskn hati utk sy yg baru blaja ambil gmbr potrait..
antara model2 yg terlibat.. thanks bg amek gmbr yer....



Monday, May 23, 2011

Sunday, May 22, 2011

Tuesday, May 17, 2011

Lolita Fashion

Agak kecewa cket sbb sesampai di lokasi hari hujan... so bnyk perancangan tergendala.. da puas tunggu hujan benti.. dpt jugak hasil nye...


Thursday, April 28, 2011

Light Trail...

semalam bersama sahabat seperjuangan pg mencari tmpt menarik utk main light trail.. akhirnya jmpa la tmpt kat atas jambatan highway berdekatan Cangkat Asa... mlg nye terlupa bw tripod... terpakla aku gunekn pagarpod shj... dan hasil nye.......

Saturday, April 9, 2011

Santai Busana Pengantin...

Thanks to Butik Sequins Couture Bridal utk menganjurkan event n menjemput sy ke event nie.. Ni antara gmbar yg dpt... Thanks to model DY'A INA.. comel orang nye.. ngee.....





Sunday, April 3, 2011